Regenjas Regenjas Zwart Zwart Regenjas Regenjas Agu Agu Regenjas Zwart Agu Agu Zwart Agu n0N8wvOm

Fotobron: Pixabay
Streepdessin2 Triangelbikini In delig Venice Beach BxedoC
De kans dat de economie binnen drie tot vijf jaar in een milde recessie terechtkomt is hoger dan 50 procent. Dat stelt vermogensbeheerder Amundi in de Asset Class Return Forecasts van dit kwartaal. Europa zal naar verwachting eerder in deze situatie terechtkomen dan de Verenigde Staten.

(finanzen.nl) - Deze 'milde recessie' volgt op een groeivertraging, zo voorziet Amundi "De Europese Centrale Bank (ECB) heeft minder ruimte om het tij te keren dan de Federal Reserve, Europese landen hebben weinig begrotingsruimte voor een stimulerend beleid en politieke onzekerheden als de Brexit duren voort."

In het basisscenario voorziet Amundi een daling van de risicovrije rentes, en een stijging van zowel de risicopremies als het aantal defaults (wanbetalingen), al blijft deze onder het niveau van 2008. De centrale banken zullen in dit scenario de rente weer verlagen (de Fed) dan wel terugkeren naar onconventioneel beleid (ECB). Op de middellange termijn leiden dalende winsten tot 'bescheiden' aandelenrendementen, lager dan die Amundi eerst voorzag.

De vermogensbeheerder voorziet onderstaande gevolgen voor de drie belangrijke beleggingscategorieën aandelen, staatsobligaties en bedrijfsobligaties:

[1] Staatsobligaties

Met een recessie in het vooruitzicht, gaan staatsobligaties beter presteren dan cash en bieden deze bescheiden rendementen. Amerikaans schuldpapier biedt op de middellange en lange termijn het beste rendement.

Amundi is voorzichtig positief over staatsobligaties uit opkomende markten door onder meer de hoge rentevergoeding en stevige fundamenten. Het vooruitzicht voor staatsobligaties in Europa is onzeker.

[2] Bedrijfsobligaties

Risicopremies op zowel investment grade- als high yield-obligaties zullen stijgen, net als het aantal wanbetalingen, hetgeen nadelig is voor de totale rendementen. Dalende rentetarieven in de VS zullen ondersteunend zijn voor bedrijfsobligaties.

[3] Aandelen

Zwarte Zwarte Sandalen Gabor Gabor Zwarte Sandalen Zwarte Gabor Sandalen Gabor 832 832 832 0wnPNXk8OZ

Omdat de economische groeivertraging zijn oorsprong heeft in ontwikkelde markten zijn rendementen op aandelen uit opkomende markten beter. Amundi verwacht dat aandelenrendementen binnen een termijn van tien jaar lager uitvallen dan aanvankelijk werd voorspeld.

Op de langere termijn schat Amundi dat de Amerikaanse markt een trendmatige groei van 7,7 procent per jaar doormaakt, de hoogste van de ontwikkelde landen. Het rendement van 'opkomende' aandelen op de lange termijn wordt geschat op 9,4 procent.

Wat denkt u?

'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas 0vN8mwn
Hanglamp Evie Paarse 03 03 Evie Paarse SzMGqUpV
AEX  DAX  CAC 40  EuroStoxx 50  Dow Jones  NASDAQ 100  Nikkei 225  S&P 500

Contact  -  Colofon -  Adverteren
Sitemap -  Privacy -  Disclaimer -  Gebruiksvoorwaarden

'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas 0vN8mwn Ga naar de desktop-versie

* De getoonde indicaties zijn geen officiële koersen zoals die door de index-eigenaren worden geleverd, maar koersen op basis van eigen modellen van BNP Paribas of haar leveranciers.
We kunnen niet instaan voor de volledigheid, juistheid of nauwkeurigheid van de inhoud.
Koersinformatie afkomstig van SIX Financiële Informatie Germany GmbH . Vertraging 15 min.; Nasdaq , NYSE : 20 min © 1999-2019 finanzen.net GmbH
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas AbroSchoudertas AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria 'adria AbroSchoudertas 'adria AbroSchoudertas 0vN8mwn